יום שלישי, 2 באוגוסט 2011

אסטרטגית מסחר לסוף היום - ריוורסל

כבר מספר חדשים אני בודק אסטרטגית מסחר המתאימה לסוף היום.  בתקופה האחרונה אני כבר משלב אותה בצורה יותר משמעותית בפעילות המסחר שלי והחלק שלה בשורה התחתונה של התוצאות גדל בהדרגה.

כיוון שלאחרונה התחלתי להעלות את הטריידים הללו גם בחדר המסחר, הפוסט הזה מכוון בין השאר לחברים בצ'אט מתוך כוונה לישר קו, כיוון שסוג הטריגרים הזה שונה מהותית מהטריגרים הרגילים שעולים בצ'אט;
אני רוצה שכמו שברור היום לכולם מה זה טרייד של מומנטום ואיך מנהלים אותו, יהיה ברור באותה מידה מה זה ריוורסל של סוף היום ואיך הוא מנוהל.

לא המצאתי שום דבר ואני אולי גם לא אחדש יותר מדי לאף אחד.  אבל בכל זאת, כמו שתהליך הסינון והסריקה שלי בתבנית מומנטום הוא מובנה ומוגדר היטב כך גם כאן הגדרתי מספר תנאים מקדימים ברורים.

השיטה היא ריוורסלים.  שינוי כיוון.  ובהסבר מילולי פשוט הרעיון הוא שמניות שאינן נסחרות באופן חריג ביום המסחר הנוכחי נוטות למצות מדי יום מהלך של פחות או יותר אותו מספר סנטים (ATR יומי - ראה מאמר בנושא).
כלומר, מניה שכבר מיצתה את ה ATR היומי שלה ונמצאת באחד הקצוות (גבוה או נמוך), יש סבירות נמוכה שהיא תמשיך באותו כיוון.


תנאים מקדימים
עם כל הנאמר לעיל ובכל זאת כדי להגדיל כמה שיותר את הסבירות שנפגע בבחירה שלנו במניה שאכן תשנה כיוון, להלן כללי האצבע בהם אני משתמש בבחירת הטרייד:
  1. המניה אינה מנית מומנטום.  כלומר, אף אחד מהתנאים המקדימים של מניות המומנטום אינו מתקיים בה.
    (אין בה היום מחזור חריג ואין בה אחוז שינוי גדול.  למגמה התוך יומית יש כאן פחות משמעות).
  2. השעה מאוחרת.  אני מתחיל לחפש טריידים כאלו רק כשעתיים לפני הסגירה.  אני עשוי להכנס לטרייד כזה בין שעה וחצי לחצי שעה לפני הסגירה.
  3. המניה מיצתה את ATR שלה אך לא חרגה ממנו באופן משמעותי.  חריגה מה- ATR עשויה לעיתים לרמוז שהמניה עשויה להמשיך בדומה למנית מומנטום;  זה עשוי לקרות כאשר סעיף 1 הוא גבולי.
  4. המניה הגיעה לאזור תמיכה או התנגדות תוך יומי שמגדיר באופן ברור את אזור הסטופ.
  5. אזור התנגדות/תמיכה גם ביומי - (אופציונלי אבל חשוב, מחזק את איכות הטריגר) אזור התמיכה או ההתנגדות שהמניה הגיעה אליו בתוך היום מתקיים גם בגרף היומי.  זה אולי נשמע חריג אך למעשה ברוב הטריידים מהסוג הזה שאני נכנס אליהם הסעיף הזה מתקיים.
התבנית

יש שתי דרכים להיכנס לטרייד כזה.
  1. לחפש נקודת כניסה "מסודרת" שנבנתה בעקבות התנגדות או תמיכה בדומה לפריצות/שבירות קלאסיות, אבל בניגוד לכיוון המגמה.   ראה בדוגמה למטה של HNZ מאתמול.
  2. להכנס קרוב לתמיכה/התנגדות.  כלומר הסטופ קצר.  כניסה כזאת מתאימה כאשר התמיכה/התנגדות חזקה, ברורה, ומדוייקת, ו/או כאשר לא נבנתה נקודת כניסה כמתואר בשיטה הראשונה.


ניהול הטרייד
  • מחיר הסטופ:  להבדיל אולי מהתפיסה המקובלת של סטופ קצר בריוורסלים הנסיון שלי מראה שבמקרים רבים התמיכה (או ההתנגדות) עשויים להישבר (להיפרץ) אבל הסיכוי להמשך מהלך משמעותי (בשעה מאוחרת של היום) הוא קלוש כך שהסטופ שאני קובע יהיה לרוב מספר סנטים מתחת (מעל) לאזור ההתנגדות (התמיכה).
    מניה כזאת תלויה יותר בכיוון השוק אבל אנחנו סומכים על התמיכה/התנגדות שיחזיקו מעמד גם נגד השוק.
  • מימושים: יחס הסיכון לרווח בטריידים מהסוג הזה הוא לא ברור כיוון שלהבדיל מטרייד של מומנטום כאן אין לנו בהכרח מגמה של המניה ואנו לא מאמינים בכיוון של המניה במהלך שאר היום.  לעיתים צריך לממש חלק מהכמות אחרי מהלך קצר של 1R, ולעיתים המניה עשויה לעשות מהלך חזק גם ממש בשעה האחרונה של היום.
    מהסיבות הללו, וגם כיוון שבהגדרה אין הרבה זמן לטריידים מהסוג הזה לעבוד, לעיתים אני ממקם מספר הוראות מימוש במערכת בכמויות קטנות כדי
  • מתי לסגור: צריך לקחת בחשבון שטרייד כזה עשוי להיות מנוהל ממש עד הסגירה.  מהסיבות שהזכרתי יהיה קשה מאוד למניה לשבור/לפרוץ את מחיר הסטופ ועשויים להיות מקרים בהם נצטרך פשוט לסגור את הטרייד כמעט ללא שינוי פשוט כי נגמר היום.
  • סבלנות:  בדומה לטריידים של מומנטום, ובעצם לכל אסטרטגיה - גם כאן נדרשת סבלנות ולפעמים עצבים וחוסן מנטלי שהבסיס שלהם הוא באמונה בתבנית, בכללים, ובתמיכה/בתנגדות החזקה שאנחנו סומכים עליה.  ולא במקרה צרפתי דוגמה שממחישה את הנקודה הזאת.  המניה בתחילה עבדה נגד הכיוון וגם שברה את הנמוך היומי אבל לא את התמיכה מהגרף היומי.
הערות
  • אחוזי ההצלחה של טריידים מהסוג הזה הם טובים לפחות כמו אלו שאני רגיל ממניות המומנטום.  אבל זה בתנאי שעומדים בכל התנאים המקדימים וגם מנהלים את הטרייד כמתואר, כלומר, בסבלנות ומימושים בזמן.
  • סינון וסריקה:  הכלי בו אני משתמש למציאת טריידים מהסוג הזה הוא תוכנת פרונטגיינר שפיתחתי.  לא ניסיתי להשתמש בכלים אחרים אבל אני מניח שיש סורקים בהם ניתן להגדיר את הפרמטרים שאני מחפש (בעיקר מיצוי ה ATR).  התוכנה מחפשת את אותן תבניות במשך כל היום, אבל בתחילת היום התבניות הללו מעניינות לפריצה/שבירה עם המשך כיוון המגמה (בהנחה שהן לא מיצו את ה ATR עדיין), אבל בסוף היום אותן תבניות בדיוק מעניינות יותר לריוורסל.

דוגמאות מאתמול

כל הטריידים הבאים הם מאתמול,  1/8/2011, והם מדגימים מגוון של טריידים בו זמנית, כולם מהשעתיים האחרונות של היום, כל אחד בכיוון שלו, וכל אחד בצורת הניהול המתאימה לו.  יש מספיק טריידים כאלו כל יום.  רק צריך למצוא אותם.  ואסור להתפשר על צורת הסינון כדי לא לפגוע באחוזי ההצלחה.

--
התבנית של HNZ ענתה על כל 5 הקריטריונים המקדימים מלמעלה, כולל תמיכה גם מהדיילי באזור העגול (גרף יומי לא מצורף).
גם בתוך יומי המניה הגיעה לאזור העגול והיה ברור שכדי שהיא תשבור אותו צריך לקרות משהו מאוד חריג בשוק או במניה.  במהלך למעלה משעתיים המניה נסחרה בטווח צר של 10-15 סנט מתחת להתנגדות שנבנתה ב- $52.15.  הכניסה היתה מעל 52.15 עם סטופ מתחת לעגול (בהתאם לשיטה הראשונה למעלה).

HNZ - לונג ריוורסל, תמיכה ב 52$ גם ביומי
--
הטרייד של HMIN היה באותו הזמן אבל בכיוון ההפוך.  המניה הגיעה להתנגדות של המספר העגול 41$ גם מהיומי וגם כאן ענתה למעשה על כל הקריטריונים והצפי היה שגם אם היא לא תעשה מהלך של ירידות יהיה לה קשה לפרוץ את ההתנגדות.  הטרייד הזה ממחיש קודם כל כמה קשה באמת למניה לחרוג מההתנהגות הממוצעת שלה (ATR) וכמה חשוב ואפשר לסמוך על הכללים הללו גם כשהשוק הוא נגדינו.  והשוק עשה מהלך של עליות בשעה וחצי האחרונות של היום.
אבל עדיין לא פשוט לצאת ברווח מטרייד כזה.  צריך לחזור למעלה לפסקה שמדברת על ניהול הטרייד, ולהבין שאנחנו לא מצפים כאן למהלך ארוך.  לעיתים רחוקות יהיה לנו big-winner.  אנחנו בסה"כ רוצים להוציא עוד כמה דולרים מהטרייד.  אם זהאת תהיה נקודת הפתיחה שלנו יהיה יותר קל לנהל טרייד כזה בצורה יעילה.  בטרייד הזה פשוט מיקמתי הוראות מימוש (קניה) באזורים שמתחת לכניסה, בהפרשים של 4-5 סנט.  מה שלא הספקתי לממש עד לסגירה סגרתי עדיין ללא הפסד בגלל הכניסה שהיתה למעשה בגבוה היומי.

HMIN - שורט ריוורסל, התנגדות ב 41$ גם ביומי
--
הטרייד הבא של SYY לא היה מוצלח אבל אני מביא אותו כי הוא בכל זאת מראה כמה חשובה עבודת הסינון הראשונית לקביעת הכיוון, וכמה חשובה הסבלנות והעמידה בכללים.
האמת שבניתוח בדיעבד אני רואה שמשום מה נכנסתי מוקדם מדי (בסנט אחד) ב- $30.20, והמניה הלכה נגדי.  כיוון שאני כבר בפנים, וכיוון שאני מאמין בתמיכה החזקה שיש למניה (גם בגרף היומי), חיכיתי בתוך הטרייד. הסטופ היה מתחת ל $30 שזה כניסה לגאפ גדול ביומי.
התמיכה אכן החזיקה מעמד והמניה בסוף תיקנה חזרה לאזור הכניסה.  יצאתי ללא נזק בזכות האמונה בתמיכה.

SYY - לונג ריוורסל, לא עבד, אבל לא נכשל
--
הדוגמה הבאה של SNH גם היא מאתמול, אבל זה לא היה ריוורסל אלא דווקא טרייד של מומנטום.
אני מציג אותו כיוון שגם הוא נלקח למעשה בסוף היום (כניסה כשעתיים מהסגירה).  היתה תמיכה חזקה בנמוך היומי ($23.00) והיה צריך להחליט האם זה שורט או לונג.  האמת שזו לא שאלה בעייתית כיוון שהמניה עלתה בסורק המומנטום שלי.  כלומר היא כבר ענתה על הקריטריונים של מנית מומנטום.  לכן לא לוקחים אותה נגד המגמה אלא שורט לשבירה מתחת לנמוך.  היה סטופ יפה של 10 סנט.
היא עשתה כמעט חצי דולר בשעה וחצי, ונגד השוק.

SNH - טרייד של מומנטום

--

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה